- Strona główna
- PRZETARGI
- Szkoła
- Plan lekcji
- Dzwonki
- Szkoła dla dorosłych
- Dla Uczniów
- Dla Nauczycieli
- Procedury
- Dla Maturzystów
- Praktyki zawodowe
- Doradca zawodowy
- REKRUTACJA 2018/2019
- Internat
- Projekty unijne
- Szkolny Wolontariat
- Biblioteka
- Nasze sukcesy
- Kontakt
Certyfikaty
Współpraca
KRYTERIA PRZYJĘCIA do Zespołu Szkół im. W. Witosa
najważniejsze informacje (szczegóły zawarte są w regulaminie rekrutacji)
Klasy pierwsze |
Czas trwania nauki |
Przedmioty |
Nauczane |
4 przedmioty |
Minimum |
Kwalifikacje zawodowe |
Technikum Logistyczne |
4 lata |
język obcy |
Język angielski - wiodący |
język polski |
70 pkt |
|
Technikum Ekonomiczne |
geografia |
język polski |
A.35. Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji. |
|||
Technikum żywienia i usług gastronomicznych |
język obcy |
język polski |
T.6. Sporządzanie potraw i napojów. |
|||
Technik fotografii i multimediów |
język obcy, informatyka |
język polski |
AU.23. Rejestracja, obróbka i publikacja obrazu AU.28.Realizacja projektów multimedialnych |
|||
Technikum Hotelarskie |
język obcy |
język polski |
90 pkt |
T.11. Planowanie i realizacja usług w recepcji. |
||
Technikum Obsługi Turystycznej |
język obcy |
język polski |
70 pkt |
T. 13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych. |
||
Technikum Organizacji Reklamy |
język obcy |
język polski |
A.26. Sprzedaż produktów i usług reklamowych. |
|||
Technikum Informatyczne |
matematyka |
język polski |
|
|||
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA |
||||||
SPRZEDAWCA (umowa o praktykę z pracodawcą) |
3 lata |
brak |
Do wyboru jeden z języków: |
język polski matematyka język obcy geografia |
40 pkt |
A.18. Prowadzenie sprzedaży |
KUCHARZ |
T.6. Sporządzanie potraw i napojów. |
|||||
CUKIERNIK |
T.04. Produkcja wyrobów cukierniczych. |
|||||
MAGAZYNIER LOGISTYK |
AU.22. Obsługa magazynów. |